Beleggingspand verkopen

Er zijn veel particulieren die zowel voor als tijdens de crisis hun woning tijdelijk verhuurd hebben om dubbele lasten te voorkomen. Met de huidige aantrekkende economie kan het hebben van een tweede woning welke verhuurd is een blok aan het been worden. Zeker als dit de persoonlijke doorstroom als gevolg van gezinsuitbreiding of een nieuwe functie in een andere regio gaat belemmeren. Verkoop van een woning aan een andere particulier is vaak niet mogelijk en banken zijn nog immer terughoudend met het financieren van beleggingspanden en eisen vaak dat de verhuurde woning eerst verkocht dient te worden alvorens een nieuwe hypotheek aangevraagd kan worden.

Waarde

De waarde van een object met huurders heeft wel een andere waardering. Hierbij wordt gekeken naar de te verwachte huuropbrengst en hierover wordt een factor geheven die varrieert tussen de 8 en 12 keer de jaar huuropbrengst. Uiteraard wordt ook gekeken naar de staat van onderhoud en de te verwachten kosten. Van belang is ook of een eventuele VVE voldoende actief en gezond is.

Beleggers
Wij hebben toegang tot een aantal professionele beleggers die panden in verhuurde staat aankopen. Tevens beschikken wij over een solide vastgoed portefeuille met verhuurde huizen en appartementen. Wilt u uw verhuurde object verkopen informeer dan vrijblijvend naar een waardebepaling.