Nederland mag doorgaan met energielabel

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning.

Definitief maken
Moet ik een energielabel hebben? Het antwoord is simpel: als je de woning verkoopt of gaat verhuren dan moet er een definief energielabel zijn. Dit is vrij goedkoop en kan al voor een paar euro. Echter wanneer het label ontbreekt dan kan er een boete opgelegd worden van maximaal 405 euro.

Waarom een energielabel?
Je kunt dan direct zien of een woning zuinig is. Een zuinige woning betekend een lagere energierekening, meer wooncomfort en is uiteraard beter voor het milieu!

Europese Commissie

De Europese Commissie heeft onderzocht of het Nederlandse energielabel niet in strijd was met de Europese regels. Maar deze procedure is gestopt, en Nederland mag doorgaan met het energielabel.

Minister Stef Blok van Wonen vertrouwde al op een goede uitkomst. ”Ons energielabel is zo eenvoudig en goedkoop mogelijk en geeft toch goed inzicht in het energieverbruik van een huis”, stelt hij.