FAQ

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen, hoe snel kan dat?

De eerste stap is het invullen je gegevens op ons aanvraagformulier, wanneer je liever direct contact met ons opneemt, kun je ons ook telefonisch bereiken. Vervolgens beoordelen wij de woning waarover het gaat en ontvang je binnen 24 uur een indicatiebod. Wanneer dit bod voldoet aan de verwachtingen, kun je ons dit laten weten en maken wij een afspraak voor een bezichtiging. Daarna ontvang je binnen één werkdag een definitief bod. Dit bod kan hoger, maar ook lager liggen dan het eerste uitgebrachte indicatiebod, dit hangt af van de staat van afwerking en onderhoud van de woning. Wanneer je akkoord gaat met het definitieve bod, zal er een onvoorwaardelijke koopovereenkomst opgesteld worden, zonder voorbehouden of bedenktijd. Dit hele traject neemt ongeveer één week in beslag, dat betekent dat de woning al binnen één week verkocht kan zijn.

Brengen jullie altijd een bod uit?

Wij proberen altijd een indicatiebod uit te brengen. Toch kunnen er soms redenen zijn waarom wij besluiten om geen bod te doen. Vaak heeft dit te maken met de regio waarin de woning gelegen is of de prijscategorie. Je kan ons altijd om de reden vragen.

Wat gebeurd er als jullie mijn woning gekocht hebben?

Zodra er een akkoord is over de definitieve bieding voor de woning, wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Deze is onvoorwaardelijk, in tegenstelling tot particuliere kopers hebben wij géén drie dagen bedenktijd. Na het tekenen van de koopovereenkomst is de woning dus definitief verkocht.

Kopen jullie door heel Nederland?

In principe kopen wij woningen in heel Nederland, mochten wij toch een reden zien waarom wij op dat moment niet in een bepaalde regio willen kopen, zullen wij dat altijd laten weten.

Als ik mijn huis verkocht heb aan jullie kan ik er dan nog in blijven wonen?

Wij kopen ook woningen die in onze eigen verhuurportefeuille komen. Je hebt dus de mogelijkheid om het huis dat je aan ons verkocht hebt, weer van ons terug te huren. Het kan ook zo zijn wij de woning gekocht hebben, maar dat er een latere transportdatum gepland wordt: in dat geval hebben wij het huis dus al gekocht, maar krijg je de mogelijkheid om erin te blijven woning totdat een eventuele andere woning opgeleverd wordt.

Kan ik mijn inboedel achterlaten?

Het is zeker mogelijk om de boedel achter te laten, hier kunnen afspraken over gemaakt worden.

Kopen jullie ook woningen met achterstallig onderhoud?

Wij kopen zowel instapklare woningen als woningen met achterstallig onderhoud. Dit is geen enkel bezwaar, het zal natuurlijk wel terug te zien zijn in de bieding.

Ik heb al een makelaar, is dat een bezwaar?

Dat is geen enkel bezwaar. Wij nemen echter geen contact op met derden over de onderhandelingen, maar wanneer je de makelaar in wilt lichten, kan dat natuurlijk.

Ik ben zelf makelaar, wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Als je zelf makelaar bent en je klant is door omstandigheden gedwongen om snel te schakelen, dan kunnen wij vrijblijvend een bieding doen. Wij kunnen in de meeste gevallen binnen twee weken al afnemen. Je klant zal dit advies zeer waarderen.

Zitten er addertjes onder het gras als ik mijn woning verkoop aan een handelaar?

Er zitten geen nadelen aan de verkoop van je woning aan een vastgoedhandelaar of vastgoedmaatschappij. Zo is een koopovereenkomst bij ons onvoorwaardelijk terwijl een particulier nog drie dagen bedenktijd heeft. Ook in geval van gebreken wordt een professionele vastgoedhandelaar geacht deze op te kunnen sporen. De verkoopprijs ligt doorgaans wel wat lager dan bij verkoop rechtstreeks aan een particulier, maar daar krijg je wel direct 100% zekerheid voor terug.